Nieuwe editie ‘Land van Lochem’ ziet het licht

0
De cover van de nieuwste editie van 'Land van Lochem'

LOCHEM – Deze week verschijnt het nieuwste nummer van ‘Land van Lochem’, het blad van het Historisch Genootschap Lochem, Laren, Barchem. Het staat vol korte en langere verhalen over het verleden van Lochem en omgeving. Aan bod komen onder meer de naoorlogse uitbreidingsplannen van Lochem en een verhaal over stadsgenoot en gemeente-arts dr. Johan Frans Rive.

Verder zijn er twee afleveringen uit de serie het Virtueel Museum en ook de de
rubriek ‘Hartelijke groeten uit Lochem’ ontbreekt niet, deze keer met adellijke nieuwjaarswensen vanuit Ampsen naar Vorden. Recenter is het verhaal over de totstandkoming van het ‘gemeenschapskleed’ dat door Lochemse vrouwen werd gemaakt en aangeboden bij de ingebruikname van de raadzaal in 1983.

Sam Wijler

Naar aanleiding van het verhaal over de twee Joodse families Wijler in het laatste nummer van Land van Lochem in 2020, haalt Bert Wesseldijk herinneringen op aan zijn vriend Sam Wijler.

Lid worden

De leden ontvangen het blad zoals gewoonlijk in de bus. Anderen kunnen het kopen bij de bekende verkooppunten. Voor wie nog geen lid is heeft het Historisch Genootschap een speciaal aabod: Wie deze maand het lidmaatschap voor 2022 aanvraagt krijgt het nieuwste nummer van ‘Land van Lochem’ en het boekje ‘Made in Lochem’ cadeau.

Kijk op www.hglochem.nl of stuur een mail naar ledenadministratie@hglochem.nl.