Nepcollectant uit Eefde loopt tegen de lamp

0
(foto: pexels.com)

RAALTE/EEFDE – Een 33-jarige inwoner van Eefde is woensdag in Raalte tegen de lamp gelopen toen hij zich uitgaf als collectant voor ‘Dieren in Nood’. Eerder dook een nepcollectant op in Gorssel die zei voor hetzelfde doel te collecteren. Of het om dezelfde man gaat is nog niet bekend.

Alert
De man kon in Raalte worden aangehouden omdat een inwoonster van die plaats het zaakje niet vertrouwde. Navraag bij de gemeente leerde haar dat er geen vergunning was verleend voor het houden van een collecte. De alerte Raaltese schakelde daarop de politie in. Via een goed signalement kon de man snel worden opgespoord en aangehouden.

Aangifte
Op het politiebureau bleek dat de Eefdenaar al dik 80 euro in zijn collectebus had zitten. De politie heeft diverse getuigen en slachtoffers van de nepcollectant gesproken. Er is aangifte gedaan tegen de man. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gorssel
Begin september kwam de melding dat er een nepcollectant actief was in Gorssel. De gemeente Lochem waarschuwde inwoners hiervoor. Destijds kon de ‘collectant’ niet worden aangehouden.

Stichting
Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) heeft gemeenten geadviseerd geen vergunning te verlenen voor ‘Dieren in Nood’. Eerder bleek via een controle door de gemeente Apeldoorn dat het opgegeven adres van de gelijknamige stichting in die plaats niet klopt. De telefoon van de voorzitter en de website zijn afgesloten.