Naamgever Jan Wissink Hal overleden

0
(foto ter illustratie)

LOCHEM – Jan Wissink (85), de naamgever van de Jan Wissink Hal van tafeltennisvereniging de Toekomst, is afgelopen zaterdag overleden. Dat blijkt uit een overlijdensbericht van zijn familie.

Jan Wissink liep zich bijna letterlijk het vuur uit de sloffen voor de tafeltennisvereniging en met name voor de realisatie van de eigen hal aan de Runmolenlaan. Sponsoren en donateurs wist hij in groten getale aan de Toekomst te verbinden.

Bloeiende vereniging

Mede door dat – zeker voor een voor een vereniging in een plaats als Lochem – luxe onderkomen kwam de Toekomst tot bloei. Ook in sportieve zin kon de club zich mengen in de hoogste regionen van de sport in Nederland.

In 2012 bestond de vereniging 60 jaar. Dat was aanleiding om Jan Wissink – toen nog voorzitter van de Toekomst – voor te dragen voor een koninklijke onderscheiding. Die kwam er ook en dat leidde tot een bijzonder ‘media-moment’: Jan lag op de dag van de uitreiking namelijk in het ziekenhuis. Dus togen bestuur en toenmalig burgemeester Frans Spekreijse naar het ziekbed om de bijbehorende versierselen uit te reiken.

Gedwongen door de huidige corona-crisis vindt de crematieplechtigheid in zeer besloten kring plaats. Het virus zorgt er tevens voor dat herdenkingsactiviteiten van de vereniging op dit moment achterwege moeten blijven.