Naam AchterhoekFM gewijzigd in UniekFM

0

LOCHEM/ZELHEM – AchterhoekFM, de lokale radiozender voor de gemeente Lochem, zendt vanaf nu uit onder de naam UniekFM. De studio aan de Wiersserbroekweg is verruild voor een ruimte in Het Stadshuus aan de Markt in Lochem.

De zender maakt sinds kort, samen met Radio Ideaal, deel uit van de Stichting Lokale Media Bronckhorst, Lochem en andere gemeenten’. Ideaal is de lokale omroep voor de gemeente Bronckhorst. De naam van deze zender blijft ongewijzigd.

Op internet is de Lochemse lokale omroep voortaan te vinden via het adres: www.uniekfm.nl.

De nieuwe stichting roept zowel nieuwe vrijwilligers als adverteerders uit zich te melden. Dit kan via een e-mail naar secretariaat@radioideaal.nl.

Politieke discussie

AchterhoekFM is momenteel onderwerp van politieke discussie. Het Lochemse college van burgemeester en wethouders is van plan een negatief advies te geven richting Commissariaat voor de Media. Als ook de gemeenteraad hiermee instemt – en daar ziet het naar uit – bestaat de kans de lokale zender de zendmachtiging verliest. Het onderwerp staat als hamerstuk op de raadsagenda van aanstaande maandag (25 mei).

Gesprek

De gemeente Lochem wil in gesprek met vertegenwoordigers van lokale media en aan de hand van de uitkomsten bekijken hoe het beschikbare geld moet worden ingezet. Ook de genoemde nieuwe stichting waar UniekFM nu deel van uitmaakt wordt betrokken bij de gesprekken. Als er in de gemeente geen zendmachtiging is afgegeven staat het iedereen vrij om deze aan te vragen. Ook dan moet de gemeenteraad een advies afgegeven richting Commissariaat voor de Media.

Lees ook:

Gemeente Lochem mogelijk tijdelijk zonder lokale radio