Na verdwijnen buslijn 56: Spitsbussen voor scholieren

0
Bushalte aan de Zutphenseweg in Lochem (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM/HARFSEN – Arriva blijft bij de opheffing van buslijn 56 van Borculo, via Lochem naar Deventer. Wel komen er vanaf december extra spitsritten voor scholieren. Over eventuele andere aanpassingen, zoals een tegemoetkoming in de hogere kosten voor sommige reizigers, is de vervoerder nog in overleg met de provincie Gelderland.

Er gaat voortaan een om 7.30 uur een bus rijden die Lochem rechtstreeks verbindt met Deventer. Deze bus stopt voor de deur van de Saxion Hogeschool. Overstappen is niet nodig. En vanuit Harfsen gaat lijn 57 om 7.12 uur via Laren naar het Staringcollege in Lochem rijden.

Kosten

Deze zaken kwamen twee weken geleden aan bod tijdens een overleg tussen de gemeente Lochem, provincie en Arriva, over de voorgenomen opheffing van de rechtstreekse verbinding met Deventer. Of het overleg met de provincie ook nog leidt tot andere aanpassingen moet worden afgewacht. Tijdens het overleg is gesproken over de hogere kosten van mensen die voortaan zijn aangewezen op een combinatie van bus en trein. Dit leidt tot hogere kosten.

Gecombineerde abonnementen zijn er elders al wel tussen regionale vervoerders onderling, maar tussen Zutphen en Deventer rijdt uitsluitend de NS.