Met deze tips zorg je ervoor dat je sollicitatie opvalt

0
Foto ter illustratie (Foto door Polina Zimmerman via www.pexels.com

(dit is gesponsorde content)
Het zoeken naar een baan kan een ontmoedigend proces zijn, vooral als het gaat om het solliciteren naar de vacature die je leuk vindt. Als je echter enkele tips en trucs volgt, kun je ervoor zorgen dat je sollicitatie opvalt. Lees deze blog snel verder om een vliegende start te maken! 

Begrijp wat de werkgever zoekt 

De eerste stap is het grondig lezen van de functieomschrijving voordat je aan je sollicitatie begint. Zorg ervoor dat je begrijpt wat de werkgever zoekt en welke vaardigheden en kwalificaties hij in de ideale kandidaat zoekt. Dit zal je niet alleen helpen om je sollicitatie af te stemmen op hun ideale kandidaat, maar geeft je ook inzicht in welke ervaringen en kwaliteiten zij het meest waarderen. 

Jouw CV maken en afstemmen

Zodra je de functieomschrijving hebt doorgenomen, is het tijd om een sterk cv te maken waarin je beste vaardigheden en prestaties naar voren komen. Zorg ervoor dat al jouw eerdere ervaringen in chronologische volgorde staan, met datums en waar mogelijk meetbare resultaten. Werkgevers doorzoeken cv’s vaak met behulp van applicant tracking systems (ATS), dus neem zoveel mogelijk trefwoorden uit de vacature op in je cv. Het kan ook nuttig zijn om meerdere versies van je cv te maken, eventueel afgestemd op verschillende functies of bedrijfstakken. 

Denk aan een doordachte sollicitatiebrief 

Naast een sterk cv is het schrijven van een doordachte sollicitatiebrief essentieel om een goede indruk te maken op potentiële werkgevers. Probeer niet alleen te bespreken hoe je voldoet aan de vereisten van de vacature, maar ook persoonlijke verhalen op te nemen die illustreren waarom je uitstekend geschikt zou zijn voor deze functie – bijvoorbeeld succesvolle projecten waaraan je hebt gewerkt of onderscheidingen en prestaties die jouw talenten aantonen. 

Klinkt een nieuwe uitdaging in de elektrotechniek jou als muziek in de oren? Bezoek https://www.ye.nl/vacatures-elektrotechniek voor het volledige aanbod vacatures in elektrotechniek en werktuigbouwkunde! 

Blijf georganiseerd 

Het is belangrijk te onthouden dat succesvolle sollicitaties niet stoppen bij het indienen van een goed opgesteld cv en sollicitatiebrief; georganiseerd blijven tijdens je zoektocht naar een baan is de sleutel! Maak mappen of spreadsheets met de naam van elk bedrijf of functie waarop je solliciteert en bewaar in elke map/spreadsheet kopieën van elk document dat verband houdt met je sollicitaties, zodat niets door de mand valt of wordt vergeten tijdens deze hectische tijd. Bovendien is het belangrijk om niet alleen bij te houden waar je hebt gesolliciteerd, maar ook wie je heeft gecontacteerd en welke gesprekken er hebben plaatsgevonden; gebruik deze informatie tijdens follow-up e-mails na gesprekken of andere onderzoeken met werkgevers, zodat ze weten met wie ze praten en zich eerdere gesprekken over hun organisatie gemakkelijker kunnen herinneren dan wanneer je elke keer opnieuw begint.