Lochemse judoka’s op podium in Veendam

0
De Lochemse Isabelle Enklaar behaalde de derde plaats (foto: Nippon Judo Achterhoek)

LOCHEM/BARCHEM – De uit Lochem en Barchem afkomstige judoka’s Fabienne Enklaar, Isabelle Enklaar, Kira Essink en Jaidy van der Horst hebben afgelopen zaterdag (21/9) medailles behaald tijdens een groot toernooi in Veendam. Ze zijn lid van Nippon Judo Achterhoek.

Veel deelnemers

Het toernooi in Veendam telde 650 deelnemers uit Nederland, Duitsland, Denemarken en Engeland. Van Nippon Judo Achterhoek kwamen verder nog Olivier Bloemendaal (Vorden), Luuk van Nieuwland (Hengelo Gld.) en Naomi Loffeld (Ruurlo) in actie.

Medailles

Kira Essink uit Barchem verloor alleen de finale en mocht derhalve het zilver mee naar huis nemen. Fabienne Enklaar greep in de ochtend al het brons bij de dames onder 18 jaar en Jaidy van der Horst kreeg eenzelfde plak bij de jongens onder 15. Dat was knap want deze categorie kende veel deelnemers. In de middag kwam nóg een bronzen medaille in Lochemse handen, want ook Isabelle Enklaar won de ‘troostfinale’.

Goud

Luuk van Nieuwland van de Achterhoekse club won alle partijen bij de heren onder de 18 jaar en pakte dus het goud. De Ruurlose Naomi Loffeld streed om de derde plek, maar verloor deze partij helaas.

Aansluitend aan het toernooi vond zondag een internationale trainingsstage plaats waar een aantal judoka’s van Nippon Judo Achterhoek aan hebben deelgenomen.