Lochemer Edwin ‘Eddy the Racer’ Oltvoort doet mee in Sportcup 1000

0
Edwin Oltvoort alias Eddy the Racer in actie (foto: PR)

LOCHEM/ASSEN – De 34-jarige motorcoureur Edwin Oltvoort uit Lochem gaat in 2018 voor het eerst meeracen in de Sportcup 1000 voor het Nederlands Kampioenschap. Omdat het gaat om een dure sport roept Oltvoort de hulp in van mede-Lochemers.

,,In 2012 kwam ik voor het eerst in aanraking met circuitrijden bij de landelijke motordagen van het KNMV op het circuit van TT Assen”, vertelt Oltvoort, die beter bekend is onder het pseudoniem Eddy the Racer.

Cursussen
Van 2012 t/m 2016 heeft de Lochemer diverse cursussen en circuittrainingen gevolgd bij The Race Academy. Deze Nederlandse organisatie traint erkende coureurs. Één daarvan is Troy Corser, oud-wereldkampioen Superbike. ,,In 2014 ben ik ook nog naar Le Mans in Frankrijk geweest voor een tweedaagse cursus op niveau 3 en 4.” Voor meer uitdaging en betere rondetijden heeft Edwin een nieuwe motor Yamaha R1 gekocht. In 2016 en 2017 nam hij deel aan de MSL-cup en haalde hij zijn race-licentie.

Club van 100
In 2018 gaat Oltvoort voor het eerste meedoen in de Sportcup 1000. Het doel is om Nederlands Kampioen te worden. Maar om alle racedagen mee te doen zijn er financiële middelen nodig. ,,Het is een dure sport. Ik heb bijvoorbeeld iedere race een nieuwe achterband nodig.”. Daarom roept Edwin de hulp in van Lochemers. Iedereen kan namelijk lid worden van de Eddy the Racer club van 100 of sponsor worden.

Sponsor
Een website is in de maak maar intussen kan iedereen alvast hem volgen op de Facebookpagina Eddy the Racer. ‘Tetske: Fikst ’t sponsort en helpt mij bij de opstart van de PR en Sponsorwerkzaamheden.

Zolang de website van Eddy the Racer nog niet online is kun je alle informatie vinden op de website www.tetske.nl

Edwin Oltvoort alias Eddy the Racer in actie (foto: PR)