Keidagen 2017 zitten erop

0
De laatste middag van de Keidagen. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Ze zitten er weer op. Zondag even na 18.00 uur verstomden de laatste klanken van de Edelweiss Kapelle uit Gelselaar. Toen was op z’n minst bewezen dat feestvieren bij binnentermperaturen boven de 40 graden óók uitstekend lukt. Voorzitter Gerjan Vorkink van de Stichting Keidagen Events blikt tevreden terug op een wat hem betreft geslaagde 32-ste editie van het feest.

Geen wanklank
,,Ik ben zeer tevreden. Volgens mij was er geen wanklank te horen. Ik heb ook niet van de politie vernomen dat er iets vervelends is gebeurd. Dat is best bijzonder want vaak zijn er wel akkefietjes als een gesneuvelde ruit of zo. Maar dit keer niets gehoord”, aldus Vorkink zondagavond.

Warm
Het warme weer kwam over het algemeen goed uit. Alleen zaterdagmiddag dreef de hitte vermoedelijk veel mensen naar elders. Daardoor bleef het in het centrum en ook in de feesttent wat rustiger dan gehoopt.

Straattheater
Op Hemelvaartsdag bleek dat het verspreiden van de straattheater-acts over een wat groter gebied vruchten afwierp. Vorig jaar was er met name in de Molenstraat, Bierstraat en Smeestraat af en toe geen doorkomen aan. Dit jaar waren er ook voorstellingen te zien bij het bruggetje over de gracht aan de Oosterwal en voor de deur van de Schouwburg. Dat schiep duidelijk ruimte, waardoor ook meer mensen konden zien wat er gebeurde.

Feest
In de feesttent was de vrijdagavond een topper. Met de band ABBA Fever en de dj’s van ‘Het Foute Uur’ van radiostation Qmusic bleek maar weer eens dat veel jongeren van tegenwoordig – in ieder geval tijdens de Keidagen – niet zitten te wachten op moeilijke muziek. Ze willen feesten.

Blog
Wie nog even wil terugblikken kan dat doen via onze live-blog die we de afgelopen dagen bijhielden. De is nu gesloten maar bevat nog de nodige foto’s.