LEO biedt kinderen alternatief voor Koningsdag en meivakantie

0
(bron: Lochemse Evenementen Organisatie)

LOCHEM – Omdat allerlei activiteiten, waaronder de viering van Koningsdag, zijn geannuleerd, heeft de Lochemse Evenementen Organisatie (LEO) een alternatief bedacht. Het gaat om een spel dat de kinderen vanaf Koningsdag en in de meivakantie kunnen spelen. 

Het is een interactief en digitaal spel dat in huis kan worden gedaan. Ouders kunnen zich via FaceBook (facebook.com/leolochem) of via mail: koningsdaglochem@gmail.com aanmelden. Vervolgens kunnen zij op vrijdag 24 april een tasje ophalen bij één van de bestuursleden van de LEO. In dit tasje zitten wat lekkers, een mooie kleurplaat en het boekje met de opdrachten van het spel.

Opdrachten maken

De kinderen krijgen van 24 april toto en met 6 mei 12.00 uur de tijd om de opdrachten te maken en deze via e-mail of FaceBook naar de organisatie te sturen. Hiervoor is de nieuwe FaceBook-pagina facebook.com/professorleonardus gemaakt. Hier komen foto’s en filmpjes te staan van kinderen die de opdrachten hebben gemaakt.

Winnaars

Op 6 mei, aan het eind van de dag, worden de winnaars bekend gemaakt en worden de prijzen thuisbezorgd.
Er zijn opdrachten voor kinderen vanaf 4 tot 12 jaar. Ook met de opdrachten in het boekje is hier rekening met verschillende leeftijdscategorieën.

Hieronder de letterlijke oproep van Professor Leonardus aan alle kinderen:

Hallo kinderprofessors!

Wat leuk dat jullie mee willen doen om mij te helpen om een tegengif te brouwen en de verloren toverspreuk terug te vinden.? Ik heb een soort slijm uitgevonden wat dingen tot leven kan brengen! Er is helaas wel iets een beetje mis gegaan. Ik was aan het lezen in mijn favoriete sprookjesboek, het verhaal van Alice in wonderland, maar toen viel ik in slaap!

En toen gebeurde het. Toen ik wakker schrok stonden alle sprookjes figuren in de woonkamer. Ik schrok me wild!?
Ik heb in een receptenboek die Merlijn de tovenaar mee heeft genomen iets gevonden maar alles staat wat moeilijk omschreven. Kunnen jullie mij helpen? Van 24 april t/m 6 mei kunnen jullie opdrachten maken en er zijn wel 6 winnaars! ?
Meld je aan via koningsdaglochem@gmail.com! Je ontvang door de aanmelding een tasje met lekkers, een mooie poster en een boekje met de opdrachten!
Doe je mee?