Koninklijke onderscheiding voor Harfsenaar Ab Muil

0

HARFSEN – Ab Muil uit Harfsen heeft zaterdagmiddag een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve. Dit gebeurde tijdens de viering van 50 jaar Hoeflo. Ab Muil is daar al die 50 jaar bij betrokken geweest als vrijwilliger en bestuurder.

In 1969 was Muil mede-oprichter van Hoeflo en nauw verbonden met de
toenmalige ‘Stichting Hoeflo Harfsen’. Al vanaf 1988 is hij secretaris van deze stichting en vanaf eind 2013 is hij dat ook van de ‘Stichting Exploitatie Kulturhus Hoeflo Harfsen’ en de ‘Stichting Vastgoed Hoeflo Harfsen’.

Duizendpoot

Ook was hij in de jaren 2014 en 2015 secretaris van de Bouwcommissie Hoeflo. Maar Ab Muil nog veel meer voor Dorpshuus Hoeflo, zoals het tegenwoordig heet. Hij is een duizendpoot en is bijna dagelijks aanwezig. Niet voor niets wordt hij in de volksmond van Harfsen ‘mr. Hoeflo’ genoemd.

Voor de samenleving is hij van grote betekenis. Mede door zijn inspanningen is het
Dorpshuus nu een ontmoetingsplek voor alle inwoners van Harfsen en omstreken.

Motor Club HAMAC

Ab Muil is vanaf 1999 ook actief voor Motor Club HAMAC. Hij was commissielid en secretaris van afdeling Tour, bestuurslid en secretaris van het Hoofdbestuur en commissielid organisatie HAMAC-Run. Ook was hij tijdcontroleur bij de Enduro-wedstrijden die HAMAC organiseert.

Overige activiteiten

Verder heeft hij Muil zich ingezet voor Sportvereniging Harfsen (1969 tot en met 1987) en was hij volleybalcoach (1979 t/m 1993). Ook zat hij in de Ledenraad van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging Arnhem (2010 tot en met 2015) en was hij bestuurslid van de Gorsselse Oude Tractoren Vereniging (2011 tot en met 2015).

Kapittel voor de Civiele Orden

Het Kapittel voor de Civiele Orden oordeelt als volgt: ‘De heer Muil wordt gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’. Zijn inspanningen, met als zwaartepunt de activiteiten voor Hoeflo, zijn voor het Kapittel voor de Civiele Orden voldoende reden om de heer Muil te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.’