Kitten als verstekeling in busje op Graafschapterrein

0
Deze verstekeling kwam onder de motorklep van het busje op het Graafschapterrein tevoorschijn (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – We doen het niet graag: over onszelf schrijven. Maar nu moet het toch maar even, vanwege een opmerkelijk avontuur. Donderdagmiddag (29/7) werd ik gebeld door de politie. Of mijn bus op het Graafschapterrein geparkeerd stond? Dat was het geval. “Niets ernstigs hoor”, zo werd ik gerustgesteld. Of ik maar even de motorkap kon openmaken voor de medewerkers van de Dierenambulance, die onderweg waren. 

Het toeval wilde dat ik op dat moment al in mijn bus was om wat spullen in te pakken voor een weekendje weg. De politievrouw meldde dat passanten gemiauw vanonder de motorkap hadden gehoord. Ze hadden daarop de Dierenambulance gebeld en een briefje onder de ruitenwisser gedaan. Deze had ik tot het telefoontje nog niet gezien, maar het handgeschreven briefje trof ik inderdaad aan.

Dierenambulance

Getuige de tijd die op het briefje was geschreven had ik de melder(s) maar net gemist. Afijn, de meldkamer van de Dierenambulance schakelde de politie in omdat de medewerkers niet veel kunnen uitrichten bij een afgesloten auto. Ze zouden er binnen 20 minuten zijn. Ik beloofde te wachten bij mijn auto. Gemiauw hoorde ik overigens al die tijd absoluut niet.

Even overwoog ik de motorklep zelf maar alvast open te maken, maar toen schoot me het gezegde ‘een kat in nood maakt rare sprongen’ te binnen. Toch maar even gewacht dus. De twee dames van de Dierenambulance arriveerden even later inderdaad en ze namen geen halve maatregelen. Een groot net aan een steel en handschoenen waar een leeuw nog niet doorheen zou kunnen bijten kwamen eraan te pas.

Geen aanval

We waren er klaar voor, en dus ging de motorkap eindelijk open. Een aanval bleef uit. Sterker, even zagen we niets. Maar toen: hangend aan de schuimrubberen bekleding van een luchtinlaat aan de motorkap zagen we een pluizenbol hangen. Bolletje, liever. Een kitten! Die moet hebben gedacht dat het schuimrubber wel lekker zacht was en had dat dus maar even tot adoptiemoeder gebombardeerd.

Zonder noemenswaardig verzet liet de verstekeling zich inrekenen. Met grote ogen en gespitste oortjes keek het de wereld in. Waarom het jonge dier een auto uitzocht om zich in te verschuilen is een raadsel. Maar gelukkig is ze (hij?) gehoord voordat ik met de auto ging rijden. Dat was vrijdagochtend hoe dan ook gebeurd. En de weekendbestemming is, ongelogen waar en niet verzonnen: KATwijk aan Zee!

Gesocialiseerd

De Dierenbescherming meldt dat het nog erg jonge dier wordt gesocialiseerd en vervolgens in een gezin geplaatst. Het is mogelijk een kitten van een verwilderde kat. Maar als iemand in de buurt van het Graafschapterrein een jonge kat mist; bel de Dierenbescherming!

De mensen die de melding deden en de medewerkers van de Dierenambulance: Bedankt!