Kerktoren Lochem voorlopig nog eenzijdig belicht

1
De kerktoren is van één kant in donker gehuld en nog net herkenbaar aan de verlichte klok (foto: LochemsNieuws)
LOCHEM – De toren van de Gudulakerk in Lochem wordt al meer dan 2 jaar slechts van één zijde uitgelicht. Het is nog steeds niet gelukt om een nieuwe locatie te vinden voor een schijnwerper die de toren ook van de zijde van de markt belicht.

Vragen

LochemsNieuws maakte in januari 2018 al melding van het feit dat de toren deels in donker is gehuld. Recent kwamen er via Facebook opnieuw vragen over. De gemeente Lochem – de eigenaar van de toren – meldt nu dat het nog steeds niet is gelukt om een vervangende locatie voor de schijnwerper te vinden.

Locatie

De verlichting stond eerder op de daken van panden waar de firma’s Lans en Bril-in zijn gevestigd. Toen deze panden een nieuwe eigenaar kregen werden de schijnwerpers verwijderd. De gemeente heeft samen met de ondernemersvereniging gezocht naar een nieuwe plek maar dit heeft tot nu toe niets opgeleverd.

Wens

Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat de verlichting van de Gudulatoren deel uitmaakt van plannen voor de herinrichting van de binnenstad. Het is echter niet te voorspellen hoe lang het nog duurt voordat de toren ook in donker weer in volle glorie is uitgelicht.

De andere schijnwerpers staan op het dak van het Stadshuus, dat eigendom is van de gemeente.

1 REACTIE

  1. Kunnen de schijnwerpers niet tussen de 3 daken van de Kerk staan,dan is hij ook vanuit het oosten verlicht.

Comments are closed.