Kalenberg Barchem opgeknapt dankzij NL Doet

0
Deze groep vrijwilligers was zaterdag actief op de Kalenberg in Barchem, in het kader van NL Doet (eigen foto)

BARCHEM – Negen vrijwilligers zijn afgelopen zaterdag bezig geweest met het onderhoud van de wandelpaden die naar de top van de Kalenberg in Barchem leiden. De paden werden bladvrij gemaakt en waar nodig voorzien van nieuwe traptreden.

Om te voorkomen dat tijdens regenbuien het water van de berg afstroomt zijn er naast de traptreden watergaten gegraven zodat het water het bos inloopt. Na een korte uitleg over de geschiedenis van het Landgoed Kalenberg, met koffie en Woodbrooke-koek, gingen de vrijwilligers enthousiast aan het werk.

Lions Club

De meeste vrijwilligers die zich hadden aangemeld zijn lid van de Lions Club in Lochem. Zij waren enthousiast over de kennismaking met het landgoed en toonden zich onder de indruk van al het beheer en onderhoud van de Kalenberg.

De Stichting Beheer Landgoed de Kalenberg schrijft in een persbericht het jammer te vinden dat zich weinig Barchemers als vrijwilligers hadden gemeld. ‘Het was een mooie gelegenheid geweest om meer over het landgoed en het beheer te weten te komen. Desalniettemin was de actie geslaagd en voor herhaling vatbaar’, aldus de stichting.