Jubileumkrant voor 80-jarige openluchttheater

0

LOCHEM – De Stichting Openluchttheater Lochem (STOL) en de Lochemse uitgever Plan Your Event hebben deze week afspraken gemaakt over het uitbrengen van een speciale jubileumkrant over het theater. De Zandkuil bestaat 80 jaar.

De opening van het openluchttheater vond plaats in 1938. En precies 50 jaar geleden, in 1968, startte het eerste jaarlijks terugkerende popfestival van Nederland op dezelfde plek. In de krant wordt veel aandacht besteed aan de (cultuur)historie van de bijzondere plek in de flank van de Paasberg.

Festival
Naast de ontstaansgeschiedenis van het openluchttheater en het festival dat Lochem op de kaart zette, is er aandacht voor andere activiteiten die er door de jaren plaatsvonden, variërend van gymnastiekuitvoeringen en openluchtspelen tot Winter Wonderland en Windstreken Festival. De ‘geboorte’ van Normaal komt uiteraard ook aan de orde.

Uiteraard wordt ook het programma voor het komende seizoen nader belicht, met namen als Racoon, Edwin Evers en The Dutch Eagles. De krant verschijnt eind april.

Collectors-item
Dennis Driessen van Plan Your Event en Mo Middag van STOL hebben de afspraak deze week bezegeld. Driessen laat weten dat hij ervan uit gaat dat veel ondernemers willen adverteren de bijzondere krant, zodat hij uiteindelijk een cheque kan overhandigen aan de het bestuur van STOL. ,,We gaan er een echt collectors-item van maken”, aldus Dennis Driessen.