Jongerencentrum Stadshuus half november open

0
Het jongerencentrum in wording in het Stadshuus. (Foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – In de kelder van het Stadshuus in Lochem wordt hard gewerkt aan de realisatie van een nieuwe jongerencentrum. Jongerenwerker Jaap van Drunen van Welzijn Lochem rekent erop dat half november een openingsfeest kan worden gehouden.

Openingstijden
Het centrum komt in de plaats voor het huidige jongerenhonk aan het Groene Kruisstraatje. Dat pand wordt op den duur gesloopt. Het nieuwe onderkomen aan de Markt zal op dinsdag tot en met vrijdag zowel ‘s middags als ‘s avonds geopend zijn.

jongerencentrum3Activiteiten
De voorziening wordt geleid door twee jongerenwerkers maar getracht wordt om de jongeren te stimuleren om zelf activiteiten te ontplooien. Volgens Van Drunen noemt dit ‘een uitdaging’. Het is van alle tijden dat jongeren komen en gaan waardoor continuïteit vaak lastig is.

Kelder
De ruimte in de kelder van het Stadshuus laat nu al zien dat een jongerencentrum van nu niet heel veel verschilt van die in de jaren ’70 en en ’80 van de vorige eeuw. Ook nu worden de muren voorzien van ‘rustieke bogen’ en ook staan de oude bankstellen al klaar voor gebruik.