Inloopavond zonnepark Bekenschot Barchem

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

BARCHEM – Initiatiefnemer TPSolar van zonnepark Bekenschot bij Barchem houdt op donderdag 19 mei een inloopavond in Hotel Woodbrooke. Daar wordt het aangepaste plan toegelicht aan belangstellenden. 

De plannen voor het zonnepark zijn al lang in ontwikkeling. Er is verzet van omwonenden en onder inwoners van Barchem. Een eerdere versie van het plan werd ingetrokken, onder meer omdat de provincie de landschappelijke inpassing onvoldoende vond. Daarna bleef het lang stil, maar nu ligt er dan toch een aangepast voorstel.

Aangepast ontwerp

TPSolar, dat ook andere zonneparken in de gemeente ontwikkelde, zegt nu wensen en ideeën te hebben verzameld bij omwonenden, via onder meer een eerdere bijeenkomst in Barchem. Deze zijn verwerkt in het ontwerp.

De inloopavond is bedoeld om het aangepaste plan te tonen en om vragen te beantwoorden. De avond kent een besloten deel voor omwonenden. Tussen 20.30 en 21.30 uur volgt een openbaar deel waarbij iedereen welkom is.

Focus

TPSolar stelt dat er tijdens eerdere bijeenkomsten volop is gediscussieerd over algemene zaken, zoals noodzaak van zonneparken, waarom op die locatie en waarom op landbouwgrond? Het bedrijf wil de focus van de komende inloopavond op ontwerp, groenaanplant, ecologische aspecten en uitvoering leggen, zo is te lezen in een persbericht.

De inloopavond van 19 mei vindt plaats in de Douglaszaal van Hotel Woodbrooke, Woodbrookersweg 1 te Barchem. Geïnteresseerden kunnen tussen 20.30 en 21.30 uur binnenlopen. Aanmelden is niet nodig.