IKL tegen politiek Lochem: ‘Zorg voor meer betaalbare woningen’

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – De Industriële Kring Lochem (IKL) heeft een brief gestuurd naar alle fracties in de gemeenteraad. Daarin wordt het gebrek aan betaalbare huur- en koopwoningen in de gemeente aan de orde gesteld. De bij de IKL aangesloten bedrijven zien dat steeds meer medewerkers noodgedwongen buiten de gemeente wonen.

IKL waarschuwt in de brief voor de leefbaarheid in de toekomst. Die valt of staat volgens het bestuur met het bieden van een plek voor nieuwe (jongere) bewoners. ‘Het aantal arbeidsplaatsen in de gemeente stijgt en lijkt de komende jaren nog verder te stijgen. Deze nieuwe medewerkers zouden zoveel mogelijk in Lochem moeten kunnen gaan wonen. Dit is goed voor de leefbaarheid en voorzieningen in onze gemeente’, zo is te lezen in de brief.

Minder woon-werkverkeer

Naast de leefbaarheid en behoud van voorzieningen zijn nieuwe inwoners die hier werken ook goed voor vermindering van het aantal kilometers woon-werkverkeer en dus voor het milieu, zo stelt de koepel van industriële bedrijven in de gemeente.

De raadsfracties worden gevraagd aandacht te hebben voor de problematiek en aan te sturen op meer betaalbare woningen. Maandagavond (13/5) wordt de kadernota door de gemeenteraad behandeld. Dan spreken de fracties hun algemene beschouwing uit. Dat lijkt een goede gelegenheid om dergelijke zaken aan de orde te stellen.