Huisarts Krajenbrink Lochem draagt praktijk over

0
Detail van de website roelofsenpeterse.praktijkinfo.nl

LOCHEM – De Lochemse huisarts H.A.C. Krajenbrink draagt de praktijk per 30 januari over aan twee opvolgers, Anne Roelofsen en Janneke Peterse. In een brief aan zijn patiënten laat Krajenbrink weten dat hij er vanuit persoonlijke overwegingen voor heeft gekozen de overname ´stilletjes´ te laten verlopen. Er komt dus geen officieel afscheid.

Anne Roelofsen
Bij de brief van de huisarts, die 28 jaar actief was in Lochem, is een begeleidende brief gevoegd waarin de opvolgers zich voorstellen. Anne Roelofsen heeft haar huisartsenopleiding in 2010 afgerond aan het UMC in Utrecht. Na een aantal jaren als waarnemer te hebben gewerkt én een lange fietstocht te hebben gemaakt is ze met haar man in Lochem komen wonen. Hier hebben ze 2 dochtertjes gekregen. Anne Roelofsen gaat in eerste instantie op woensdag en om de week op donderdagochtend spreekuur houden. Ze werkt daarnaast 2 dagen in de week in de praktijk van huisarts Lamers.

Janneke Peterse
Janneke Peterse is sinds 2010 huisarts. De opleiding volgde ze aan de UVA in Amsterdam. Na 3 jaar als waarnemer te hebben gewerkt in en rondom Amsterdam is ze met haar partner en 3 kinderen verhuisd naar Schalkhaar. Ze gaat spreekuur houden op maandag, dinsdag, donderdagochtend (om de week) en vrijdag. Janneke Peterse werkt op dit moment ook al 1,5 dag per week in de praktijk van dokter Krajenbrink.

Ondersteuners
Monique Eulink, die nu ook al anderhalve dag per week als assistente in de praktijk werkt blijft werkzaam bij de nieuwkomers en gaat haar eigen spreekuur houden. Het komende jaar komt er bovendien nog een praktijkondersteuner komen werken die de artsen ondersteunt in de zorg voor een aantal (chronische) aandoeningen. Er komen verder praktijkondersteuners voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en (later) voor de begeleiding van mensen met onder meer diabetes, astma/copd en risicofactoren voor het krijgen van hart- en vaatziekten.

De praktijk blijft gevestigd aan het Standaardmolenerf en ook de telefoonnummers blijven gelijk. Meer informatie is te vinden op de website van de praktijk.