Hoofdredacteur de Stentor vertrekt per 1 september

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

ZWOLLE/LOCHEM – Hoofdredacteur Allard Besse van regionaal dagblad de Stentor vertrekt per 1 september. Hij wordt directeur journalistiek bij de regionale titels van uitgever DPG Media. In die functie wordt hij aanspreekpunt voor de hoofdredacteuren van de regiokranten. Hij moet ervoor zorgen dat de regiotitels nauwer gaan samenwerken met de centrale redactie van het AD.

Besse was sinds 2015 hoofdredacteur bij de Stentor. Dat was kort nadat DPG Media – dat toen nog Persgroep Nederland heette – de dagbladen van Wegener had overgenomen. Naast de Stentor gaat het onder meer om Tubantia en De Gelderlander. Een van zijn eerste acties was de verhuizing van Apeldoorn naar Zwolle. Wegener was meer dan 100 jaar een Apeldoorns bedrijf.

Centrale redactie

Na de overname werd de centrale redactie van de Wegenerkranten in Nijmegen opgedoekt. Een deel van de medewerkers ging toen naar de centrale redactie van het AD in Rotterdam. Vooral in de eerste jaren na de overname door DPG Media vertrokken veel journalisten en andere medewerkers van de Stentor, veelal met een ontslagvergoeding.