Guido Eggermont wordt directeur PlusOV

0
Guido Eggermont (rechts) bij de opening van Tribuut in 2016. Links wethouder Bert Groot Wesseldijk van Lochem (bron: gemeente Lochem)

LOCHEM – Guido Eggermont volgt vanaf 15 december Jan Akerboom op als directeur van PlusOV, de organisatie is onder meer in de gemeente Lochem het leerlingenvervoer en vraagafhankelijk verkeer (Regiotaxi) regelt. Hij treedt in eerste instantie aan voor een jaar en zal zich onder andere richten op de nieuwe aanbesteding van het leerlingenvervoer vanaf augustus 2019.

De nieuwe man combineert het directeurschap van PlusOV met de directievoering van Tribuut, het centrale belastingcentrum voor de gemeenten Apeldoorn, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Het bestuur van Tribuut heeft hiermee ingestemd.

Ontwikkelingen
Guido Eggermont wordt benoemd voor de duur van in ieder geval één jaar, met mogelijke verlenging. De komende periode staat PlusOV voor een aantal belangrijke ontwikkelingen, waaronder de verandering van dienstverlening aan drie van de deelnemende gemeenten, nieuwe aanbestedingen, verbeteren van de bedrijfsvoering, kostenbeheersing en de organisatie van het leerlingvervoer voor het schooljaar 2019/2020.

De scheidende interim-directeur van PlusOV, Jan Akerboom, trad in januari 2018 aan voor een kortlopende opdracht tot mei van dit jaar, in afwachting van de werving en benoeming van een vaste directeur. Omdat in die periode onduidelijk was of alle gemeenten vanaf 1 november met PlusOV verder zouden gaan, vroeg het bestuur Akerboom langer aan te blijven.

Langere termijn
Bestuursvoorzitter en wethouder van Apeldoorn, Nathan Stukker: ,,Nu de negen gemeenten zich hebben uitgesproken over de verlenging van de dienstverleningsopdracht aan PlusOV is het duidelijk dat PlusOV blijft voortbestaan. Na het aangekondigde vertrek door Jan Akerboom vond het bestuur het voor nu belangrijk dat de directeursfunctie bij PlusOV heel snel kon worden ingevuld. We zijn blij dat dit met Guido Eggermont is gelukt.”

Eggermont studeerde bestuurskunde in Groningen en was onder meer werkzaam bij de gemeente Apeldoorn. In 2015 werd hij directeur van Tribuut, dat is gevestigd in Epe.