Grote handhavingsactie Resort de Achterhoek

0

LOCHEM – Vakantiepark Resort De Achterhoek in Lochem heeft donderdag bezoek gehad van een groot aantal handhavers. Gemeente, politie, provincie en OM werken in Gelderland samen om het recreatieve karakter van vakantieparken te waarborgen. De operatie heet ‘Ariadne Project’.

Het betrof een integrale controle op bewoningsvormen en bewoners. Zo wordt gecheckt wie er op het park verblijven en of de regels worden nageleefd. Bij de actie werden alle mensen die het park verlaten, gecontroleerd. Daarnaast is er een controle van
chalets en vakantiewoningen.

Ongewenste situaties

Het controle- en handhavingsteam van het Ariadne Project wil ongewenste
situaties, terugdringen, zoals woonsituaties in strijd met het bestemmingsplan. Permanente bewoning is een bekend fenomeen op vakantieparken. Ook het huisvesten van (buitenlandse) werknemers is vaak in strijd met de recreatieve bestemming. Ook is denkbaar dat het team zicht krijgt op mensen die zorg nodig hebben. Tenslotte is gecontroleerd op nog te betalen incasso’s en boetes.

Van de 700 vakantieparken in Gelderland zijn er aantal minder vitaal. Vooral daar ligt oneigenlijk gebruik op de loer. Daardoor kan sprake zijn van ondermijnende activiteiten.

Rustige actie

Volgend een woordvoerster van de gemeente Lochem is de actie donderdag rustig verlopen. Er zijn veel gesprekken gevoerd met mensen die het park verlieten en met mensen in vakantiewoningen. Of de actie ook concreet iets heeft opgeleverd kon de woordvoerster nog niet zeggen. De betrokken handhavers werken aan een rapportage van de bevindingen.

Verontrust

LochemsNieuws kreeg enkele verontruste reacties van mensen die veel politie en een witte tent op de toegangsweg naar Resort De Achterhoek zagen. Zo’n tent wordt door de politie vaak gebruikt in geval van moord en doodslag. Dat bleek hier dus niet aan de orde.

En niet iedereen kon de actie waarderen. In de mailbox van de redactie zat een one-liner van iemand die melding maakte van ‘een Gestapo-actie’ (zie afbeelding).

Deze (geanonimiseerde) mail kwam donderdag binnen bij LochemsNieuws