Forse aanrijding Zutphenseweg loopt relatief goed af

0
Een bedrijfsauto werd 'geplet' tussen de vrachtwagen en een voorligger. (foto: politie Lochem)

LOCHEM – Bij een aanrijding met drie auto’s en een vrachtwagen raakten maandagmorgen twee personen lichtgewond. Het ongeluk gebeurde op de Zutphenseweg ter hoogte van de kruising met de Kelhoutsweg. Dat is bij café-restaurant De Zonnebloem en het sportcomplex van VV Kleindochteren.

De aanrijding kon gebeuren omdat een personenauto stilstond op de weg om af te slaan. Twee achteropkomende auto’s stopten achter die auto maar een vrachtwagenchauffeur zag dit niet en botste in volle vaart op zijn voorliggers. Alle betrokken voertuigen reden van Lochem in de richting van Zutphen.

Geplet
Met name een auto van een schoonmaakbedrijf werd vol geraakt en geplet tussen de vrachtauto en de voorligger. Die laatste schoot weer door tegen nog een wachtende auto en die op zijn beurt weer tegen een voorligger.

Ravage
De brandweer van Lochem rukte uit omdat er sprake was van mogelijke beknelling van inzittenden van de bedrijfsauto. Dat bleek uiteindelijk niet het geval. Alle betrokkenen konden hun voertuig verlaten.  De inzittenden van de bedrijfsauto zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis vervoerd. Gezien de klap en de ravage leken ze het er betrekkelijk goed te hebben afgebracht.

Er ontstond ter plaatse een file in beide rijrichtingen. Verkeer in de richting van Lochem werd over de parallelweg geleid.