Fotoserie ‘Laren Blijft Thuis’ slaat aan

0
Jochem, Valeca, Pomme en Nena Weemaes (foto: AIMFoto)

(verscheen ook in de Berkelbode)
LAREN – We blijven thuis. In Laren is dat niet anders. Dat bracht Ada Ritzer van AIMFoto op het idee om te laten zien hoe Larenaren hun tijd momenteel doorbrengen. Dit resulteert in een fotoserie die wordt gepubliceerd op LarenGelderland.nl. De hashtag #larenblijftthuis raakt al aardig ingeburgerd.

Onderaan dit bericht staat een collage van drie foto’s uit de serie…

Ada Ritzer deed haar oproep vorige week en sinds afgelopen zaterdag maakt ze af en toe een ronde langs mensen die zichzelf hebben aangemeld. En van het een komt het ander. “Mensen die al hebben meegedaan delen dat weer met anderen en zo raakt het langzamerhand steeds meer bekend”, zo zegt ze.

Veilig

Ze probeert haar rondes beperkt te houden. “Ik wil zo veilig mogelijk te werk gaan; het zou raar zijn als ik in deze tijd wél heel veel buiten ben.” Voldoende afstand tussen de fotografe en de te fotograferen mensen is overigens gewaarborgd. Door het gebruik van speciale lenzen hoeft Ada niet te dichtbij te komen. En de foto’s kunnen ook door het raam worden genomen.

De Larense fotografe zag haar reguliere werk door de corona-crisis plotseling afnemen. Met AIMFoto richt ze zich op zowel portret- als familiefotografie als op zakelijke en kunstzinnige projecten. “Ik moest al de nodige afspraken afzeggen. Ik doe onder meer family shoots en het is nu niet verantwoord om mensen, die elkaar op dit moment niet eens bezoeken, wel bij elkaar te brengen voor een foto.”

Camera paraat

“Ik ging me dus afvragen wat ik nog wél zou kunnen doen. Ik heb mijn camera momenteel altijd paraat om mijn eigen gezin te volgen zo lang we gedwongen thuis zijn. In samenwerking met LarenGelderland.nl heb ik al eerder het project ‘Laren Ingelijst’ gedaan en daar gaan we nu dus de foto’s van Larenaren thuis presenteren”, aldus Ada Ritzer.

Het is de bedoeling om per straat een webgalerij te maken, die met een code toegankelijk is voor straatgenoten. De foto’s zijn voor de geportretteerden met diezelfde code gratis te downloaden. Ze verschijnen verder op de Facebookpagina van AIM Foto, maar wie dat niet wil kan dit aangeven.

Aanmelden

Mensen uit Laren, Exel en het omliggende buitengebied die mee willen doen kunnen zich nog aanmelden via Facebook (https://www.facebook.com/AIMfotograaf) of via e-mail: info@aimfoto.nl. Hashtag: #larenblijftthuis

Hieronder een collage van drie foto’s uit de serie (alle rechten: AIMFoto)

Bovenste foto: Jochem, Valeca, Pomme en Nena Weemaes Linksonder: Het gezin van Tom en Dinande Wilgenhof Rechtsonder: Jaco, Marieke, Kyra en Bibi (Foto’s AIMFoto)