Forse brand aan Scheggertdijk in Almen

0
De schade bleef grotendeels beperkt tot het garagebedrijf (foto: Harm Seubring / LokaalGelderland.nl)

ALMEN – In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Scheggertdijk in Almen is woensdagmiddag brand uitgebroken. Deze werd door de brandweer al snel opgeschaald naar grote brand. Het pand werd ontruimd. Twee mensen die rook hadden ingeademd werden ter plaatse door ambulance personeel behandeld.

Volgens bronnen in Almen gaat het om een pand met vier bedrijven. Ook zouden daar twee woonunits zijn gevestigd, tot verrassing van de brandweer. De brand zou zijn uitgebroken in een autobedrijf. Er kwam veel rook vrij en volgens de regionale brandweer was dit gevaarlijke rook. Omwonenden die er last van hadden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten.

Brand meester

De brandweer kon door snel ingrijpen de schade beperken tot het garagebedrijf. Het sein brand meester kwam ruim een uur na de melding. Andere ruimten liepen wel rookschade op en de Veiligheidsregio liet weten dat het nog niet duidelijk is wanneer de bewoners van de appartementen weer naar huis kunnen. Het autobedrijf blijft voorlopig gesloten voor onderzoek.