Exelsebrug dicht voor groot onderhoud

0
Hier is goed te zien hoe zwart de bogen van de brug zijn (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De Exelsebrug over het Twentekanaal is afgesloten voor alle verkeer. De brug wordt in opdracht van Rijkswaterstaat opnieuw ingericht en opgeknapt. Dat laatste is zichtbaar nodig. De brug kan duidelijk wel een likje verf gebruiken.

De weg (de N346) is 2 weken afgesloten en gaat 18 augustus (19.00 uur) weer open. Het fietspad blijft zelfs drie weken dicht en is vanaf 24 augustus weer beschikbaar.

Momenteel is een sloopbedrijf het wegdek aan het verwijderen. De verkeerslichten aan de zuidzijde van de brug zijn uitgeschakeld. Verkeer dat Lochem via de Larenseweg verlaat kan alleen linksaf slaan richting Zutphen.

Omleiding
Lokaal is de omleiding simpel. Het verkeer kan de brug vermijden door om te rijden via Kwinkweerd, Stationsweg en de Hanzeweg. Vrachtverkeer wordt al vanaf Zutphen en Borculo gewezen op de stremming en omgeleid. De Lochemsebrug (in de Stationsweg) krijgt, ondanks de vakanties, tijdelijk duidelijk meer verkeer te verwerken. Het omrijden en wachten voor de verkeerslichting levert naar schatting tussen 10 en 30 minuten vertraging op. De provincie spreekt van ‘matige hinder’.

De Ehzerbrug bij Almen krijgt binnenkort eveneens een opknapbeurt.

Het fietspad van de Exelsebrug blijft een week langer afgesloten (foto: LochemsNieuws)