Erewedstrijd voor zieke Famke; opbrengst voor Prinses Máxima Centrum

0

LOCHEM – Famke de Haan (14) en haar ouders, zusje en broertje kregen afgelopen november een verschrikkelijk bericht. Famke heeft insulinome kanker op de alvleesklier met uitzaaiingen in de lever. Het oordeel ‘ongeneeslijk’ werd gegeven. Het gezin De Haan nam het initiatief om op 15 maart een erewedstrijd te organiseren bij de Lochemse Hockeyclub (LHC) waar Famke keepster is. De opbrengst gaat naar het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Er is nu al zo’n 20.000 euro opgehaald.

  LochemsNieuws steunt de actie van Famke en haar gezin door de komende weken onder elke artikel een banner te plaatsen met een link naar de actiepagina van het Prinsen Máxima Centrum.

Het Prinses Máxima Centrum, is een ziekenhuis en onderzoekscentrum dat gespecialiseerd is in de kinderoncologie. Famke lag eind vorig jaar 4 weken in dit ziekenhuis en is er nog steeds onder behandeling. De familie De Haan schrijft: ‘Hoewel geen enkele ouder met zijn of haar kind in het Prinses Maxima Centrum wil zijn, is het een prachtige plek, ze doen alles wat mogelijk is om het de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken, zowel in de zorg als in aandacht of vermaak van de kinderen, niets is te gek.’

Donaties

Het centrum functioneert deels door donaties en vrijwilligers. Dit was aanleiding voor de erewedstijd. Doel is om bij te dragen aan het voortbestaan van de zorg die wordt geboden in het Prinses Máxima Centrum. ‘De lichtpuntjes die dat geeft zijn zo belangrijk in de donkere periode waar ouders en kinderen plotseling in terecht komen’, aldus de familie De Haan.

Het Utrechtse centrum heeft een eigen actiepagina. Het streefbedrag van 10.000 euro is al ver overschreden. Afgelopen weekend waren er ruim 600 donaties met een totale waarde van 20.000 euro binnen. Op 14 maart ging het al richting 25.000 euro. Op 15 maart en ook daarna moet dit bedrag nog flink stijgen.

Keepster

Famke is keepster bij MO16-2 van LHC. ‘Rustig en lief langs de lijn maar stoer en vol lef in het doel’, zo wordt ze omschreven. Ze is een echte teamspeler. Ondanks haar ziekte bleef ze ook de afgelopen tijd betrokken bij het team en wordt graag op de hoogte gehouden van de resultaten. En, ondanks dat ze haar ziekte niet kan verslaan, heeft ze de wens om nog één keer op doel te staan. Dat gaat gebeuren op vrijdag 15 maart tijdens een wedstrijd van MO16-2 tegen mixO14 waarin ook haar broertje Tjibbe speelt. Iedereen is uitgenodigd om Famke tijdens haar laatste wedstrijd te komen aanmoedigen. En om te doneren uiteraard. De wedstrijd begint om 18.30 uur.

Op de speciale actiepagina kan bij de donaties ook een persoonlijk bericht worden achtergelaten voor Famke en haar familie.

Klik HIER of scan de onderstaande QR-code om te doneren.