Eerste Zomerfeest Lochem geslaagd [fotogalerij]

0
(foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De eerste editie van het Zomerfeest, dat zaterdag (19/8) werd gehouden op Kleine Markt, is geslaagd. Er kwamen veel mensen op af en de sfeer was er uitstekend.

Lees verder onder de fotogalerij.
(Foto’s van Niek Hidding van nhphotosholland.nl en LochemsNieuws)

Weer
Het had een paar graden warmer mogen zijn maar gezien de hoosbuien van eerder op de middag viel het weer erg mee. De opstelling van podium, eettentjes en bars was goed, al zouden wat meer zitplaatsen of statafels om de gekochte lekkernijen op te eten op z’n plaats zijn. Dat zou ongetwijfeld omzetverhogend werken.

De aangekondigde ‘foodtrucks’ bleken vooral stands onder partytenten, met een Landrover met twee ovens waar flammkuchen in werden gebakken als mooie uitzondering.

Muziek
De bands New Vintages en The Pianohouse deden wat ervan werd verwacht: sfeer maken. Met name de laatste band zorgde ervoor dat er tot middernacht veel mensen bleven hangen.

Plein
Ook dit Zomerfeest maakte weer eens duidelijk wat een prachtig plein de Kleine Markt is en hoe goed het zich leent voor dergelijke evenementen. Tip voor organisatoren: Maak een deal met de koster van de Gudulakerk over de verlichting. De verlichte kerkramen maken het plaatje af maar een tijdschakelaar gooit kort na 23.00 uur roet in het eten.