Droogte nekt ook laatste boompjes van Het Witte Lint

0
(foto: LokaalGelderland.nl)

EEFDE/ZUTPHEN – Het Witte Lint, de scheve bomenrij langs de N348 bij Eefde en Zutphen, blijft niets bespaard. Een groot deel van de ooit 1177 scheve meidoorns viel onlangs ten prooi aan de perenprachtkever. De resterende 610 exemplaren zijn zo goed als verdord door de aanhoudende droogte.

Als ook de laatste bomen tegen de vlakte gaan rest nog slechts een schier eindeloze rij witte paaltjes. Ze dienen als steun voor de scheef groeiende bomen. Althans dat was de bedoeling. Maar van groeien is dus geen sprake meer.

Dood
Natuurkenners zien dat de bomen hoe dan ook tegen de vlakte moeten. Omdat ze simpelweg dood zijn. Wel voorziet de provincie de bomen nog van water. Maar dat lijkt trekken aan een dood paard. Een woordvoerster van de Provincie Gelderland zei tegen dagblad de Stentor dat het er somber uitziet.

Herstel
Binnenkort wordt een besluit genomen over het lot van de verdorde boompjes. Of nog een herstelpoging wordt gewaagd moet na de zomer blijken. Die zal in ieder geval niet voor het voorjaar van 2019 worden ondernomen, zo laat de provincie weten.