Driebanders Bousema Lochem pakken laatste strohalm

0
Foto ter illustratie (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De driebandenspelers van het Bousema hebben in laatste weekend van de competitie de laatste strohalm gegrepen en blijven daardoor in de hoogste klasse. De wedstrijden op zaterdag én zondag werden gewonnen.

Lijfsbehoud
Voor lijfsbehoud was Bousema ook nog afhankelijk van een foutje van concurrent Brugman Biljarts dat 1 punt meer had. De Lochemers werden wat dat betreft zaterdag al ‘geholpen’ door de streekgenoten van HCR Prinsen uit Haarlo. Omdat Bousema die dag in Oosterhout verrassend won van ‘t Hartje van Wanrooy was klassebehoud al binnen handbereik.

Zondag wachtte in eigen huis nog de al gedegradeerde hekkensluiter TOVV 2 uit Vlaardingen. Die wedstrijd ging afgetekend  met 8-0 in the pocket van Bousema.  

Uitgangspositie
,,Door de winst in Oosterhout en het verlies van Burgmans Biljarts in Haarlo kwamen we een punt voor op Burgmans Biljarts waardoor we ons een goede uitgangspositie hadden verschaft voor de wedstrijd op zondag”, aldus captain Ronny Hazewinkel.

Zaterdag
Zaterdag zag hij een sterk spelende Harrie van de Ven winnen van Davy van Havere, en speelde Therese Klompenhouwer remise tegen Frank Martens. Van de Ven won in 21 beurten met 21-40 en Klompenhouwer had voor haar remise 43 beurten nodig. In het tweede deel verloor Murat Naci Coklu kansloos van Tayfun Tasdemir met 40-22 in 14 beurten. Het was Gökhan Salman die de winst definitief veilig stelde door een 29-40 overwinning op zijn landgenoot Savas Bulut. Salman had voor de 40 caramboles 28 beurten nodig.

Zondag
Zondag wonnen Therese Klompenhouwer en Harrie van de Ven zonder al teveel problemen van respectievelijk Marcel Scheffer en Ger Windt. Klompenhouwer won in 35 beurten met 40-21 en Van de Ven had vier beurten minder nodig en won met 40-24. De andere twee partijen moesten toen definitief de beslissing brengen. Murat Naci Coklu kende ondanks verschillende missers, geen problemen met Kay de Zwart en stond halverwege al op een 21-8 voorsprong. Uiteindelijk won Coklu met 40-19 in 21 beurten.

Op de andere tafel begon Sander Jonen tegen Gökhan Salman uitstekend en stond na drie beurten op een 10-4 voorsprong. Een beurt later waren de rollen omgekeerd want met een serie van 11 trok Salman de partij naar zich toe. Hij won in 15 beurten met 40-21. Ook Jonen kan met zijn algemeen moyenne van 1,40 terug zien op een goede partij.

Opluchting
,,Zaterdag hebben we de basis gelegd voor de handhaving en ook vandaag hebben onze mensen uitstekend gespeeld. Een flinke opluchting want vooraf had ik er geen weddenschap op durven af te sluiten voor een goede afloop”, aldus Hazewinkel.