Daniël Willemsen is weer thuis na zware crash

0
Daniël WIllemsen (foto cc)

LOCHEM – Daniël Willemsen is sinds woensdagavond weer thuis in Lochem. Hij werd die dag ontslagen uit het ziekenhuis van het Duitse Freiburg. Hij kwam daar zaterdag terecht door een crash tijdens de kwalificatieheat van de Grand Prix van Duitsland.

Dit meldt de website van Team Willemsen. Daniël klapte tijdens de kwalificatie achterop een voorganger die was stilgevallen en kwam daarbij met zijn hoofd hard in aanraking met het stuur van zijn motor. Gevolg was dat zijn kaak op acht plaatsen was gebroken. Bakkenist Peter Buunk liep diverse snijwonden op.

Daniël werd zondag in Freiburg geopereerd en moest daarna een aantal dagen in het ziekenhuis blijven. Pas woensdag mocht hij tot zijn opluchting weer naar huis.

Willemsen geeft zelf aan dat hij ook mentaal een klap heeft gehad omdat hij zich na de crash vrijwel onmiddellijk realiseerde dat de kans op een elfde wereldkampioenschap is verkeken. Hij is wel erg blij weer thuis te zijn en de vele steunbetuigingen van fans doen hem goed. Hij wil thuis herstellen en week voor week bekijken hoe dat vordert. Wanneer hij terug kan keren in wedstrijden is niet aan te geven.

Het materiaal van Team Willemsen komt komend weekend in actie tijdens de Grand Prix van Valkenswaard. De broers Etienne en Robbie Bax – die dit seizoen nog niet hoog scoorden – mogen nu vlammen op goed materiaal en laten zien dat ze voorin kunnen meedoen.