Code geel: stormachtige donderdag

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – We beleven een stormachtige donderdag. Het KNMI gunt ons voor vanmiddag en vanavond een code geel. Voor onze contreien worden windstoten van 80 tot 90 kilometer per uur verwacht. Geluk bij een ongeluk: de ergste regen hebben we aan het begin van de middag al gehad.

Code geel geldt voor Gelderland en Overijssel van 13.00 in de middag tot rond 01.00 uur in de nacht. Daarna neemt de wind sterk af.

Weerfoto gemaakt? Stuur ‘m naar LochemsNieuws!

Verkeer
De verwachte windstoten kunnen problemen geven. Zo is het verstandig losse voorwerpen rond het huis binnen te halen of goed vast te zetten. In het verkeer kan de wind een probleem vormen voor (brom)fietsers, auto’s met aanhangers en het vrachtverkeer.

Wie met de trein op pad gaat doet er goed aan vooral de reisplanner te checken want de NS heeft uit voorzorg de dienstregeling aangepast.

Kust
De boosdoener is het lagedrukgebied Thomas dat vanaf Groot-Brittannië over de Noordzee, de Benelux en Duitsland trekt. Aan de kust kan aan het einde van de middag een echte storm ontstaan, met windkracht 9. Daar zijn windstoten tot 120 kilometer per uur niet ondenkbaar.

Widget door Weerplaza