Cabaret van grappige drielingzusjes in het Jansstheater

0
(foto: PR)

LOCHEM – Aanbouwen, opvoeden, daten en omgaan met botoxmoeders, vrijwilligers en contactclowns. Theatermakers Miriam en Carla Wijnen zijn na een pauze van enkele jaren weer terug in het theater met hun programma ‘DE AANBOUW’. Op zondag 11 november om 15.00 uur zijn ze te zien in het Jansstheater aan de Emmastraat in Lochem.

Hun eigen alledaagse bestaan en de intensieve zorg voor hun zoon/neefje leidden tot een voorstelling met grappen, rake observaties, bizarre types en muziek.

Terug
De zusjes wonnen verschillende cabaretprijzen, stonden onder meer in de finale van Cameretten en speelden in de theaters. ,,Na een paar jaar kreeg Miriam een ernstig gehandicapt zoontje. Dat was de belangrijkste reden dat we geen programma meer konden maken”, vertelt Carla. ,,De tijd ontbrak.”

De zusjes legden zich toe op regie en kortlopende theaterklussen voor organisaties en bedrijven. ,,We hebben ervaringen opgespaard en nu is er DE AANBOUW’’, zegt Miriam. ,,Met veel humor; dat je kunt lachen staat altijd voorop. Maar we stellen ook vragen, bijvoorbeeld over de overvloed aan (vrijwillige) hulporganisaties. Wie helpen ze eigenlijk? Hebben we ze wel nodig, kunnen we het niet gewoon zelf?”

Carla: ,,En we zingen samen. Onze stemmen passen goed bij elkaar.” Naast Carla op piano is er gitarist Arne de Wit, afgestudeerd aan Conservatorium Tilburg. De regie is van Bas Groenenberg, die onder andere lesgeeft aan de Frank Sanders Academie.

Diversiteit
De voorstelling is goed ontvangen. ,,Er is waardering voor de diversiteit, de grappen, liedteksten en muziek. Maar wij zitten niet stil. We proberen onszelf steeds te verbeteren en na DE AANBOUW wacht een nieuw programma! We zijn ambitieus.”

Prijzen
De zussen verzilverden hun talent met onder andere de Persoonlijkheidsprijs studenten cabaretfestival Groningen, het winnen van de Pythische Spelen en een finaleplaats bij Cameretten.

Meer informatie bij het Jansstheater

Emmastraat 38-40
7241 EK Lochem

Jansstheater

Het Jansstheater is een muziektheaterschool en intiem theater voor kleine producties: Toneel, cabaret, kleinkunst, vertelling, muziektheater, veel try-outs door verschill