Boaz Meylink uit Epse: ‘onze’ man in Rio

0
De Olympische roeibaan in Rio. Inzet: Boaz Meylink.

EPSE – De gemeente Lochem heeft precies één olympische sporter in Rio de Janeiro, maar wel eentje met kansen op eremetaal en zelfs goud. Het gaat op de 32-jarige Boaz Meylink uit Epse. Hij maakt deel uit van de Holland Acht. De roeiers komen maandag (8/8) in actie op het water van de Lagoa Rodrigo de Freitas in hartje Rio.

Het zijn de tweede Spelen van de in Deventer geboren Meylink. Hij was in 2012 in Londen ook al van de partij. Met de Holland Acht won hij dit jaar twee wereldbekerwedstrijden en het Wereldbekerklassement.

Als de Holland Acht goed door de heats van maandag komt wacht volgende week zaterdag (13/8) de finale. Op woensdag worden nog de herkansingen gehouden. Die komen in beeld als de ploeg zich niet rechtstreeks plaatst. Dat is overigens niet de verwachting want het team wordt gerekend tot de kanshebbers voor goud.

De Holland Acht komt maandag om 15.50 uur in actie in heat 1 en neemt het daarin op tegen Italië, Groot Brittannië en Nieuw-Zeeland. In heat 2 komen nog Duitsland, de Verenigde Staten en Polen in actie.

Boaz Meylink is actief op Twitter. Zijn Facebookpagina houdt hij niet (meer) bij.