Boaz Meylink (Epse) met Holland Acht naar finale

0
De Olympische roeibaan in Rio. Inzet: Boaz Meylink.

RIO/EPSE – De Holland Acht met Epsenaar Boaz Meylink heeft zich donderdag (11/8) geplaatst voor de finale van het Olympisch roeitoernooi in Rio, die op zaterdag wordt gehouden.

De Holland Acht kwam uit in de herkansing die een dag eerder was uitgesteld vanwege de harde wind. De ploeg van bondscoach Mark Emke werd tweede, bijna twee tellen achter de Amerikaanse ploeg. In de serie werd Nederland ook al twee en ook toen bedroeg de achterstand op winnaar Groot-Brittannië bijna twee seconden.

Dit keer kon het bijna niet mis gaan want vier van de vijf teams in deze herkansing gingen door. Alleen Italië haalde het niet. Dat team nam de plaats van de geschorste Russen in.

De tot nu toe genoteerde uitslagen van de Holland Acht wijzen erop dat het zaterdag een flinke klus zal worden om de favorietenrol waar te maken.

De Holland Acht bestaat naast Boaz Meylink uit Epse uit Dirk Uittenbogaard, Kaj Hendriks, Boudewijn Roëll, Olivier Siegelaar, Tone Wieten, Mechiel Versluis en Robert Lücken. Peter Wiersum is de stuurman.