Blues Rond de Kerk trekt veel bezoekers

0
Blues Rond de Kerk

LOCHEM – Blues Rond de Kerk trok afgelopen zaterdag (16/7) veel liefhebbers naar de Kleine Markt. Het plein stond al vrij vroeg in de avond goed vol. Het inzetten de plaatselijke Ides of May als openingsact bleek een goed middel om velen al vroeg naar het centrum te lokken.

Trend
Vanaf het einde van middag zaten de vele terrassen op het plein al helemaal vol. Horeca-uitbaters meldden een trend: mensen reserveren een terrastafel en gaan wat eten. Zo verzekeren ze zich van een comfortabele zitplaats voor de concerten op het podium. De terrassen bleven tot ver na middernacht bezet.

First Lady
De aangename temperatuur speelde de organisatie van Blues Rond de Kerk in de kaart. De vierde editie was ook in muzikaal opzicht dik in orde. Na de stevige bluesrock van Ides of May volgde een verrassend optreden van The First Lady. De band bestaat uit leden die allemaal nog geen 20 jaar oud zijn. Gitarist Filip Schrijven is een groot talent die zijn hand niet omdraait voor werk van onder meer Jimi Hendrix. Swingend was het ook en dus werd er gedanst voor het podium.

Mooiste plek
Zangeres Merel van der Veer kwam na afloop aan het woord tijdens een interview van Radio573, dat de hele avond live uitzond. ,,We heb nog nooit op zo’n mooie plek gespeeld. Het plein met de mooie gevels, de kerk, de terrassen. En tijdens ons optreden was de lucht ineens vol met vogels. Prachtig gewoon”, zo zei ze. De zangeres was getuige geweest van de enorme roekenkolonie die rond zonsondergang de hemel boven Lochem zwart kleurt.

Blues Rond de Kerk werd afgesloten door de eerste internationale artiest voor het mini-festival. De Engelsman Sean Webster bleek een gouden greep. Kwalitatief hoogstaande muziek en een moderne, toegankelijke vorm van blues kreeg de handen op het volle plein op elkaar. Na afloop traden bij Da Vinci en In den Olden Keyzer twee solisten op die de echte liefhebbers tot diep in de nacht vermaakten.

Bij dit artikel worden later meer foto’s geplaatst.