Bennie Jolink (Normaal): ‘Misschien tot volgend jaar!’ [fotogalerij]

0
Normaal in actie tijdens het concert op Hemelvaartsdag 2019 (foto: Niek Hidding)

LOCHEM/BARCHEM – Normaal terug op de planken. Op Hemelvaartsdag bracht de inmiddels 44-jarige band zo’n 20.000 uitzinnige fans bijkans tot extase met alle oude hits uit het omvangrijk oeuvre. Onder zowel artiesten, crew en publiek heerste een soort van reüniegevoel.

‘Onmeunig mooi’, zei een kleerkast van een liefhebber, met tattoos, lange (grijze) haren én… met de tranen in de ogen. En toen waren er nog maar 4 maten gespeeld.

Bekijk hieronder een omvangrijke fotoserie van het concert van Normaal met gastoptedens. De foto’s zijn gemaakt door Niek Hidding van nhphotosholland.nl. (Onder de sfeerfoto’s zijn veel opnames van bezoekers. Wie bezwaar wil maken tegen de plaatsing van een foto kan dit melden via info@lochemsnieuws.nl)

Lees verder onder de fotogalerij…

 Bennie Jolink zei aan het begin van het concert dat hij ongeveer een jaar geleden besloot: ‘Het kan eigenlijk wel weer’. En ook: ,,Ik voel me nog weer een stuk beter dan toen. Ik had nooit gedacht dat ik hier nog weer zou staan.”

Klassiekers

Veel klassiekers van de band kwamen voorbij. Van ‘Alie’ tot de ‘Drieteri-je Blues’ en van ‘Ik mos Pissen’ tot (uiteraard) ‘Oerend Hard’. Bennie Jolink nam slechts één keer een (geplande) pauze. ,,Opa moet even uitrusten”, zei hij zelf. In de 3 nummers die volgden kon met name gitarist Ferdy Jolij, alias Frederik Puntdroad, zijn kwaliteiten etaleren. Splijtende gitaarsolo’s die werden gedragen door de solide bas van Willem Terhorst en de jonge drummer Timo Kelder. Voeg daarbij een fijne Hammondsound van toetsenist Roel Spanjer en het wordt echt genieten.

lees verder onder de foto…

Het einde van het concert van Normaal ging gepaard met een paar vuurwerksalvo’s (foto: LochemsNieuws)

 

Ja, dat was høken!

Aan het einde van het concert werd het net zo’n beetje donker, zodat een paar vuurwerksalvo’s van achter het podium goed tot hun recht kwamen. Het tijdens het laatste nummer massaal en langdurig gescandeerde ‘ja, dat was Høken!’ bleef nog lang hangen op de flanken van de Lochemse Berg.

Volgend jaar weer?

Het optreden van Normaal werd voorafgegaan door Miss Montreal, De Boetners en Rowwen Hêze. Voor de meeste aanwezigen waren dit slechts formaliteiten. Het wachten was op een weerzien met Normaal. ,,Misschien wel de laatste keer”, was regelmatig te horen. Maar Bennie Jolink riep aan het einde van het concert: ,,Misschien wel tot volgend jaar!” Als zijn gezondheid het toelaat kan hij het vermoedelijk niet laten. De speelvreugde spatte er donderdag weer vanaf.