Achterhoek- en Lochem-promotie in Duitse krant

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM – De grote regionale krant Rheinische Post (RP) presenteerde dinsdag (16/5) een flink artikel met tips voor Duitsers die Nederland willen bezoeken en wat anders zoeken dan de geijkte highlight als Amsterdam, Den Haag en de kust. Van de vier besproken regio’s is de Achterhoek er een. De auteur noemt onze regio het ‘Toscane van Nederland’ en Lochem en Zutphen worden aangeprezen als ‘pittoreske Städtchen’.

‘Groen, veel rust en nog meer ruimte’ zo begint redacteur Tobias Müller het gedeelte van het artikel dat aan de Achterhoek is gewijd. Door de vele streekproducten van hoge kwaliteit bedacht voormalige Gelders gedeputeerde Co Verdaas de term ‘Toscane van Nederland’ en die kwalificatie duikt nu dus op over de grens. Voor Verdaas zelf werd zijn ambt in Gelderlans zijn Waterloo door een reiskosgtenaffaire.

‘Hinterste Ecke’

Rheinische Post verschijnt in grote delen van Noordrijn-Westfalen en voornamelijk in het landsdeel dat Niederrhein wordt genoemd. De krant kent meerdere edities, waardoor het toeristische verhaal over Nederland onder verschillende koppen verscheen, zoals ‘Jenseits von Seeland’ (Zeeland voorbij) en ‘Het andere Nederland’.

‘Vroeger was ‘die hinterste Ecke’ van het land synoniem van provincialisme. Inmiddels is in de metropolen van het land doorgedrongen dat het goed laat leven in de regio. Het feit dat veel stedelingen er een huis kopen spreekt boekdelen’, zo luidt het oordeel. De Achterhoek wordt neergezet als fietsparadijs met vele routes en als plek waar vrienden van het goede leven op een ontspannen tempo aan hun trekken komen. Ook in culinair opzicht is tot in de kleinste dorpen moois te ontdekken, meldt de krant.

Dichtbij

Voor de lezers van de krant is de Achterhoek lekker dichtbij en volgens de auteur dan ook geschikt voor zowel een weekendje weg als een langere vakantie. In het artikel in de RP wordt ook het Pieterpad nog bejubeld. Net als Drenthe en het nieuwste stukje Nederland: de Marker Wadden.

Wie het hele artikel – in het Duits – wil lezen kan HIER terecht. Bij een op de dag van publicatie check was het gratis te lezen.