75-jarige LAV laat kinderen meespelen tijdens jubileumconcert

0
Kinderen uit Laren maakten via workshops kennis met de accordeon (eigen foto)

LAREN – De 75-jarige Larense Accordeon Vereniging (LAV) heeft dit jaar een aantal workshops ‘accordeon spelen’ aangeboden, waar kinderen het plezier van samen muziek maken konden ervaren. Nu wordt met de kinderen die graag verder willen een orkestje gevormd, onder leiding van Dinie Zweverink. Het streven is om mee te spelen tijdens het jubileumconcert van LAV in november.

De workshops werden gehouden op de Larense basisscholen. In totaal maakten 67 kinderen zo kennis met het instrument. Na 3 keer oefenen kun al een gezamenlijk concertje worden gegeven. Wie verder wil krijgt de kans om kostenloos enkele keren mee te oefenen met een jeugdorkestje van LAV. Dat orkestje wordt ondersteund door slagwerk. Er wordt geoefend om een aantal muziekstukken mee te kunnen spelen met het LAV-orkest tijdens het jubileumconcert op 13 november in de kerkzaal in Laren.

Repetities

Ook kinderen die niet hebben deelgenomen aan de workshops, maar wel graag accordeon willen leren spelen, kunnen meedoen. De repetities starten op 20 september om 19.00 uur in het Kulturhus Laren. Het project is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1819 en Zweverink Muziek

Opgeven kan bij Dinie Zweverink. Telefoon en WhatsApp: 0573 25 17 04. Of via een mail aan: dinie@zweverinkmuziek.nl. Instrumenten zijn aanwezig en zijn gratis in bruikleen te gebruiken. Kinderen die daarna door willen gaan kunnen via de vereniging voor een gering bedrag een accordeon huren voor les en spelen in het orkest.