24 juni: feest bij 75-jarige brandweer Almen en Gorssel

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

ALMEN/GORSSEL – De brandweer van Almen en Gorssel bestaan dit jaar 75 jaar. Dat is op zaterdag 24 juni aanleiding voor een open dag. Het feestelijke programma wordt gehouden op de Roskamweide in Gorssel. 

Demonstraties
Bezoekers krijgen de gelegenheid om het brandweervak van dichtbij te bekijken. Er zijn diverse demonstraties en er staan verschillende brandweervoertuigen opgesteld. Uiteraard geven enthousiaste spuitgasten uitleg en ze vertellen als over wat zij als hulpverleners allemaal doen.

Uitleg
Zo wordt uitleg gegeven over risico’s bij ongevallen met gevaarlijke stoffen en over hoe een warmtecamera kan worden ingezet bij een brand. Ook wordt inzicht gegeven in de onderlinge communicatie tijdens een inzet. 

Kinderen
Ook voor kinderen is er van alles te zien en te doen. Ze kunnen met ademlucht door rook lopen, een auto ‘knippen’ en meehelpen bij een helikopterbrand. Er zijn diverse brandweerspelletjes en een springkussen.

De festiviteiten in Gorssel duren van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Brandweermensen gezocht
De brandweerkorpsen Almen en Gorssel zijn op zoek naar nieuw talent. Bezoekers kunnen zich tijdens deze dag volop laten informeren over de mogelijkheden.

Wie benieuwd is of brandweerman of –vrouw worden ook iets voor hem/haar is kan het op 24 juni ervaren. Een mailtje sturen kan ook, naar contact@brandweeralmen.nl