2 december: Muziekfestival Laren rond accordeon en harmonica

0
foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LAREN/LOCHEM – Op zondag 2 december draait in Kulturhus ‘t Kruispunt in Laren om ‘de balg’. Voordat iemand daar bepaalde associaties bij krijgt: het gaat om accordeon- en harmonica-muziek. De organisatie is in handen van de 70-jarige Zweverink Muziek uit Lochem en het Kulturhus.

Drie podia
Aan het festival werken vele muzikanten mee. Het qua muziekstijlen gevarieerde programma vindt plaats op 3 podia. Zo zijn er onder meer optredens van Duo d ‘Accordage met Ed Vervloet (accordeon) en Arnold Slaghek (gitaar/zang). Zij zorgen voor de Franse sfeer. Anneke Goudkuil brengt Scandinavische volksmuziek op harmonica.

Vinočanka
Het Steirisch Harmonica-orkest Lochem zorgt voor een Oostenrijks tintje. De Jennechies staan garant voor gezellige meezingers op hun 2 rij-harmonica’s. De blaaskapel Vinočanka speelt Tsjechische klanken.

Veel accordeons
Alle accordeonverenigingen uit de gemeente Lochem zijn aanwezig. Dit zijn Concordia uit Lochem, Vios Harfsen en natuurlijk de Larense Accordeonvereniging (LAV). De laatste zelfs met twee orkesten. Concordia komt met het A-orkest en het jeugdorkest.

De accordeonisten spelen werk uit hun eigen repertoire, maar treden voor de gelegenheid ook gezamenlijk op. Accordeonmuziek van Bach tot Coldplay, klassiek, volksmuziek, pop en ballades met zang van het koor Out of the box uit Lochem.

Bezoekers kunnen door de verschillende podia hun eigen programma samenstellen.

Informatie

Zondag 2 december, vanaf 13 uur
Het Kulturhus Laren, Verwoldseweg 1
Entree € 5,00 (incl. 1 consumptie)
Voorverkoop: Het Kulturhus en bij Zweverink Muziek (vanaf 17 november)

Meer op de website en de Facebookpagina van Zweverink Muziek