18 november: concert Di Mechaje in synagoge Lochem

0
Di Mechaje (foto: PR)

LOCHEM – Op zondag 18 november geeft Di Mechaje om 15.00 uur een concert in de synagoge aan de Westerwal 6 in Lochem. Di Mechaje is een Jiddische term die ‘plezier’ betekent en dat is ook wat de muzikanten in hun spel uitstralen.

De standaardbezetting van Di Mechaje bestaat uit Lochemer Rien Wulffraat op accordeon, Ron van den Heuvel op viool en zang, Boukje Musch op klarinet en Niek Hietbrink op contrabas. Het programma omvat Jiddische muziek van van overal op de wereld. Het karakter van de nummers is melancholisch, lieflijk, vrolijk en/of opzwepend.

Zo af en toe gaat een van de muzikanten vreemd door z’n instrument in te wisselen voor wat percussie. Het tempo varieert sterk en ook de instrumentatie verschilt nogal eens. Dit zorgt voor gevarieerde en levendige optredens.

Informatie

De toegangsprijs bedraagt €10,00. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Lovink aan de Markt 18 in Lochem of via www.synagogelochem.nl.

Donateur worden
Mensen die de Stichting Synagoge Lochem een warm hart toedragen en de activiteiten in de synagoge willen ondersteunen, kunnen zich aanmelden als donateur. Voor meer informatie zie www.synagogelochem.nl.

Stichting Synagoge Lochem
De Stichting Synagoge Lochem beheert de voormalige synagoge en heeft als doel bekendheid te geven aan de geschiedenis van de Joodse medeburgers in de gemeente Lochem en de herinnering aan hen levend houden door onder meer het organiseren van verschillende activiteiten in de voormalige synagoge.

De Stichting werkt samen met andere instellingen in de gemeente Lochem, waardoor ook ruimte wordt geboden voor verschillende culturele activiteiten.