Weer raak op beruchte kruising N346-Almenseweg

0
Foto: 112 Oost-Gelderland

(dit bericht is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
ALMEN/LOCHEM – Op de inmiddels beruchte kruising van de Zutphenseweg (N346) met de Almenseweg en Vordenseweg was het zondagavond weer raak. Er deed zich een aanrijding voor waarbij een auto over de kop vloog. Twee personen raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde tegen 18.00 uur. Een bestuurder die vanuit de Almenseweg de N346 wilde oversteken, zag een auto die vanuit de richting Lochem kwam, over het hoofd. Een van de auto’s sloeg door de klap over de kop. Er ontstond een flinke ravage, ook al omdat de net gedane boodschappen van een van de wagens verspreid op de weg lagen.

De gealarmeerde hulpdiensten waren snel aanwezig. Het overige verkeer werd door de politie langs het ongeval geleidt. De twee gewonden werden met twee verschillende ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

Kritiek
Er is veel kritiek op de kruising, die nog niet zo lang geleden is aangepast door de provincie Gelderland. Veel gebruikers van de weg en ook de betrokken gemeenten pleitten vergeefs voor de aanleg van een rotonde. Het bleef bij vluchtheuvels in het midden van de weg. De vorige keer dat het mis ging was op 23 september. Toen vielen er 3 gewonden.

Foto: 112 Oost-Gelderland