Toko Loco naar pand aan de Kleine Markt

1
Toko Loco gaat verhuizen naar het voormalige bankpand aan de Kleine Markt (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Toco Loco, de bekende kleurrijke winkel in het Klepperhuuske aan de Markt, gaat verhuizen. Bestemming is de voormalige ABN-AMRO-bank aan de Kleine Markt/Bierstraat. Dat is al enige tijd misschien wel het vervelendste stukje leegstand in de binnenstad. Lochems meest sfeervolle plek kan de nieuwe impuls goed gebruiken. 

Lang nagedacht
Eigenaresse Meike Scheen-Ebbing zegt er lang tegenaan te hebben gehikt. De etalage van het bankpand werd al sinds eind vorig jaar in gebruikt als extra etalage voor Toko Loco. Niet geheel toevallig, zoals nu blijkt. De onderhandelingen over het (huur)pand liepen al geruime tijd.

Drie keer groter
,,Het is een hele stap maar we lopen hier aan de Markt echt in alle opzichten tegen grenzen aan. Letterlijk elk hoekje is in gebruik”, zegt Meike Scheen. Ze kijkt uit naar de nieuwe ruimte. ,,Aan de Kleine Markt krijgen we zeker drie keer zoveel ruimte. Daar kunnen we alles veel mooier presenteren. Ik wil onder meer graag wat meer woonaccessoires laten zien.” Volgens haar staat het nieuwe onderkomen op ‘de meeste centrale plek van Lochem’.

Lees verder onder de foto…

Het huidige pand van Toko Loko (foto: LochemsNieuws)

Klepperhuuske
Het Klepperhuuske heeft van zichzelf veel karakter en was vroeger lange tijd VVV-kantoor. ,,Ik neem met pijn in het hart afscheid maar het werd hier echt te klein”, zegt de eigenaresse. Ze verwacht overigens dat het pandje niet te lang leeg zal blijven. Er zijn al partijen die belangstelling hebben getoond.

10 jaar
Toko Loco bestaat in september 10 jaar. De eerste anderhalf jaar daarvan werd doorgebracht aan de Tuinstraat. Meike Scheen zegt dat het erom gaat spannen of het jubileum nog in het oude of al in het nieuwe pand kan worden gevierd. ,,Er moet best veel gebeuren voordat we echt kunnen verhuizen. De hoop is gevestigd op eind september”, zo zegt ze, zonder daar garantie voor af te geven.

Het interieur van Toko Loco aan de Markt (foto: LochemsNieuws)
(foto: LochemsNieuws)

 

1 REACTIE

Comments are closed.