Taxateur oude boeken naar hotel De Scheperskamp

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – De bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam duikt regelmatig op in de regio. Op donderdag 30 augustus is hij van 13.00 tot 16.00 uur te vinden in hotel De Scheperskamp in Lochem.

Wie denkt in het bezit te zijn van zeldzame boeken, zoals bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog of oude brieven, foto’s en ansichtkaarten, kan deze laten taxeren door Molendijk.

Ervaring
De Rotterdammer heeft al bijna 2000 taxatiedagen op zijn naam staan. In 2015 vierde hij zijn 1500e taxatiedag in de Stadsbibliotheek in Rotterdam. Zijn deskundigheid is bekend tot in de VS, Canada en Australië. Hij baseert zijn taxaties op de opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen.

Kosten
De kosten voor een taxaties bedragen 5 euro voor 1 tot circa 10 boeken of seriewerken. De taxatie van grotere partijen, die meer tijd vergt, kost tussen de 25 en 50 euro. Taxaties vinden alleen plaats tijdens de speciale sessies en dus niet aan de hand van foto’s en niet aan huis. Een taxatiesrapport kan worden opgesteld bij boeken die een waarde van meer dan 200 euro vertegenwoordigen en tegen een vooraf afgesproken tarief.

Arie Molendijk helpt eventueel bij het naar een veiling brengen van boeken of voor een andere wijze van verkoop.

Informatie via de website www,molendijkboeken.nl
(Hotel De Scheperskamp verstrekt geen informatie over de taxatiedag)