Spc Lochem speelt gelijk tegen koploper; Witkampers verliest

0
Spelmoment uit de wedstrijd Overwetering-Spc Lochem (1-1). (Too: Nelly Harkink)

LOCHEM/OLST – Sportclub Lochem heeft maandagmiddag (17/4) een punt gepakt in de uitwedstrijd tegen koploper Overwetering uit Olst. Lang stond de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, maar in de 88-ste minuut schoot Ruben Oonk met een prachtige boogbal de gelijkmaker binnen. Witkampers verloor opnieuw. Albatross won in Laren met 1-2. 

Killer
Lochem ontpopt zich dit seizoen als een ware killer van koplopers. Eerder werd Lemelerveld verslagen dat op dat moment bovenaan stond in de klasse 3B. Vandaag hielp Lochem datzelfde Lemelerveld weer aan kop. Lochem speelde nog voor de laatste periodetitel die dit seizoen te vergeven is maar die droom is door het gelijke spel over. 

Consolidatie
In feite speelt Lochem vanaf nu voor consolidatie voor een mooie vierde plek. De weg omhoog is afgesneden want de nummer drie staat met 14 punten verschil onbereikbaar ver weg. Van onderop zijn nog wel wat ploegen die de vierde plaats van de geel-blauwen kunnen bedreigen, dus punten pakken blijft het devies. 

Witkampers
Witkampers lijkt de weg omhoog definitief kwijt te zijn. Albatross uit Apeldoorn kon vooraf, gezien de plek op de ranglijst, als een gelijkwaardige tegenstander worden ingeschat. Maar Witkampers is in de tweede seizoenshelft bezig met een uiterst slechte en ongelukkige reeks. De Larense club zakt door het verlies van maandag opnieuw twee plaats op de ranglijst en staat nu tiende. 

Buffertje
Eerbeekse Boys staat op slechts 1 puntje van Witkampers. Het buffertje naar de onderste drie plekken (11 t/m 14) is gelukkig iets groter anders zou acuut degradatievoetbal dreigen. Met nog 4 wedstrijden te gaan – waarvan 3 tegen mindere goden – mogen de Larenaren hopen op lijfsbehoud.

Uitslagen, standen en programma vind je onder de video’s.

Video’s
Hieronder twee video’s van Nelly Harkink van Sportclub Lochem. De eerste laat de fraaie gelijkmaker van Ruben Boonk zien. De tweede video toont de enorme hagelbui die tijdens de wedstrijd in Olst naar beneden kwam.

Doelpunt

Uploaded by LochemsNieuws on 2017-04-17.

17 april 2017

Uploaded by LochemsNieuws on 2017-04-17.