SeniorWeb 20 jaar: Leercentrum Lochem houdt open dag

0

 

LOCHEM – SeniorWeb bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd met een open week. In de week van 16 tot 20 januari zetten de leercentra van SeniorWeb hun deuren open. Het Leercentrum Lochem doet dit op donderdag 19 januari van 14.00 tot 6.30 uur.

SeniorWeb is een landelijke vereniging en heeft als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. Tijdens de open dag is iedereen welkom om kennis te komen maken met de vrijwilligers van het inloopspreekuur in de Bibliotheek Lochem aan de Dr. Rivestraat 3.

 

Tijdens het spreekuur, dat elke donderdagmiddag wordt gehouden, kan iederen terecht met vragen over het gebruik van laptops, e-readers, tablets, apps, etcetera.

Meer informatie is te vinden u op de website lochem.seniorweb.nl.

 

SeniorWeb – Wikipedia

SeniorWeb werd in 1996 opgericht naar voorbeeld van de Amerikaanse non-profitorganisatie SeniorNet. Een van de oprichters was voormalig Eerste Kamerlid voor het CDA Frans de Jong. De website werd op 20 september 1996 op de 50+ Beurs gelanceerd door Erica Terpstra, destijds staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).