PlusOV vervangt directeur en voorzitter

0
(bron: plusov.nl)

LOCHEM – Het door problemen geplaagde PlusOV vervangt op korte termijn zowel de directeur als de bestuursvoorzitter. De organisatie, die het leerlingen- en zorgvervoer voor gemeenten in de Stedendriehoek verzorgt, kwam in opspraak doordat er erg veel mis ging.

Plan van aanpak
Eerder werd al een plan van aanpak gepresenteerd (lees HIER een eerder bericht hierover). Daarin werd de komst van een interim-directeur al aangekondigd. Ook liet bestuursvoorzitter en wethouder van Voorst Wim Vrijhoef toen al weten dat het denkbaar is dat ook hij het veld ruimt. Dat blijkt nu inderdaad het geval. Hij legt zijn taken in januari neer.

Directeur
Met directeur Andres Noordam wordt momenteel gesproken met een spoedige vervangen door een interim-directeur. De nieuwe man – die overigens nog niet is gevonden – moet het plan van aanpak uitvoeren.

Bestuur
Vrijhoef: ,,In overleg met de directeur wordt besproken op welke wijze de
overdracht naar een interim-directeur zorgvuldig kan plaatsvinden. Het bestuur is tegelijkertijd in gesprek met kandidaten voor de functie van interim-directeur, die de ingeslagen weg van verbeteringen zal vormgeven. Verder leg ik in januari mijn taak als bestuursvoorzitter van PlusOV neer. Een ander bestuurslid neemt deze taak over.”

Het is nog niet bekend wanneer de directiewisseling plaatsvindt maar het bestuur koerst op een zo kort mogelijke termijn.