Nieuw album Jan Ottink Band is uit

0

LOCHEM – Het nieuwe album ‘In dit land’ van de Jan Ottink Band is deze week verschenen. Tien nieuwe nummers, waarvan er een live is opgenomen in de Schouwburg Lochem, uit de theaterprogramma’s waarmee de Lochemse singer-songwriter sinds corona weer mee rondtrekt. De cd kwam er via voorintekening door liefhebbers en dankzij een subsidie van het Erfgoed Centrum Achterhoek en Lochem (ECAL).

klik op de startknop hierboven om een promotievideo te starten…

De opnames werden gemaakt in het Zutphense Popcollege, waar de band ook een repetitieruimte heeft, tussen september en januari. De techniek en productie waren in handen van Luuk Nengerman. De distributie wordt verzorgd door het label Silvox Records, waar Jan Ottink al heel lang samenwerkt. Bestelnummer: sil 994.

Nieuwe nummers

Bijna alle nummers op het album zijn nieuws. Het titelnummer ‘In dit land’ zal de fans bekend in de oren klinken, maar het gaat om een totale remake. Het nummer ‘Wet ie nog’ is opgenomen tijdens een optreden in de Schouwburg Lochem in oktober. Deze ballade is een samenspel tussen gitarist Raimond Surquin en Jan Ottink.

Het nummer ‘Sterrenbeuke’ verscheen eerder al als virtuele single, met videoclip. Het staat op Spotify en YouTube (met clip). Het is het eerste album van Ottink sinds hij de titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau mag dragen. De vorige cd heette ‘Nog altied’ en was een geremasterde compilatie van oud werk van de eerste twee cd’s van de Jan Ottink Band. Het is het tiende album van Ottink, inclusief een solo-album en de cd’s die hij als duo Hádiejan, met Dianne Marsman, uitbracht.

Samenstelling

De Jan Ottink Band bestaat uit:
Jan Ottink -zang, gitaar, altsax
Raimond Surquin – gitaren, zang
Patrick Hissink – drums, percussie
Dayenne Wielheesen – bas, zang
Berry Vink – toetsen, zang, percussie, arrangementen
(Dayenne Wielheesen is na de cd-opnames vervangen door Erdin Tempels)

Op het nummer ‘Sterrenbeuke’ is gastmuziek Rogier Brink te horen op pedal steel gitaar. Luuk Nengerman speelt gitaar op vier nummers. Trompettist Erwin Boonk is te horen op ‘Zachter’ en ‘t Ofdak’. Op dat laatste nummer speelt Bennie Waanders alt- en tenorsax en Gert Nijenbannink trombone. Raoul Soentken is gastpercussionist op ‘Oaver alle grenzen’. En op het nummer ‘Brugge’ is een 8-koppig koor te horen, waaronder familieleden van Jan Ottink.

Ter bestrijding van de plasticsoep is de cd verpakt in een kartonnen hoesje. Het is voorzien van een boekje met alle songteksten.

De cd is te koop tijdens concerten en via:
janottinkband.nl
silvox.nl

De komende concerten zijn:
16 maart: HOFtheater Raalte (met Boh Foi Toch en Old Ni-js – UITVERKOCHT)
30 maart: DRU Industriepark Ulft (tickets)