Mogelijk asbest vrij door brand in Eefde [video]

0

(dit nieuws is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
EEFDE/LOCHEM – Bij een brand aan de Koffiestraat in Eefde is woensdag mogelijk asbest vrijgekomen. Of dit daadwerkelijk het geval is en hoeveel wordt onderzocht. De resultaten komen mogelijk vandaag (donderdag 17/1) nog, zo meldt de gemeente Lochem.

,,Er zijn metingen gedaan op verschillende locaties. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend”, vertelt een woordvoerder van de gemeente. De gemeente heeft wel een brief verspreid onder alle omwonenden. ,,Daarin geven we het advies om zo weinig mogelijk in de tuin te zijn en te doen. Zo raden we het af om kinderen te laten spelen in de zandbak, tuinonderhoud te plegen en om voedsel uit eigen tuin te eten.”

De adviezen zijn voorzorgsmaatregelen, benadrukt de woordvoerder. Later wordt er meer bekend over het mogelijk vrijgekomen asbest.

Bij de brand werden woensdag een schuur en een woning compleet verwoest. De brand ontstond in de schuur en sloeg over naar de woning. Tijdens de brand werden harde knallen gehoord. Dat waren gasflessen die in de schuur stonden. De brandweer had een uur nodig om de brand onder controle te krijgen en wist omliggende gebouwen te sparen.

Het nabijgelegen Militair Historisch Museum De Veteraan ontsnapte aan directe schade.